The Unreliable Archives: gedachten, foto’s en een review

WTF! festival @VIERNULVIER was een wervelwind en het stof is net aan het neerdalen. Het was goed om nog eens de wereld van The Unreliable Archives open te vouwen in een heel andere ruimte.

Alles is er al, maar, omdat de ruimte zo anders was, moesten mijn geweldige scenografen Saskia Louwaard en Katrijn Baeten en ik, samen met assistente Sabine De Clercq en componist Hans Roels zowat alles herbekijken. Het werd beter. De eilanden kwamen nu meer tot hun recht, er was een berg aarde deze keer en omdat het winter is en donker buiten, was de belichting lager en was alles intiemer. Het zal in elke locatie anders zijn. Ik hoop dat het, zoals nu, ook elke keer beter wordt.

The Unreliable Archives evolueert samen met mij en de mede-archivarissen die hen bezoeken. Elke keer dat ik deze wereld uitvouw en openstel zet ik in op het ontdekken en verdiepen van een andere aspect. Mijn praktijk als kunstenaar evolueert mee in, door en met deze plek. De volgende keren zet ik in op ontwikkelen van de dialogische praktijken via gesprekken en materialen.

Eind juni-begin Juli 2023, op Dansand festival van KAAP in Oostende ga ik in (materieel) gesprek met de koloniale monumenten en gebouwen. Tussen nu en dan ga ik onderzoeken welke materialen ik wil houden en welke opbergen, welke praktijken meer ruimte krijgen en welke on hold worden gezet. The Unreliable Archives zal vervellen en de volgende keer dat ik deze wereld openvouw, zullen er andere dingen te ontdekken zijn. Welkom (terug).

Verder werk ik aan een plan voor de nieuwe fase van The Unreliable Archives, samen met partners, en wil ik tijd maken om aan een performance -lecture te werken en artikels te schrijven vanuit The Unreliable Archives.

Jasper Delva schreef een mooi en genuanceerde review over zijn ervaring in The Unreliable Archives tijdens WTF! festival in kunstencentrum VIERNULVIER op de website van PZAZZ. Je kan het hier lezen

https://www.pzazz.theater/nl/recensies/performance/een-te-vol-archief-ervaringen

Tot slot deel ik graag de mooie foto’s die fotograaf Karolina Maruszak nam tijdens WTF! festival in november:

This entry was posted in Uncategorised and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.